Nieuwe aanwinsten

< Nieuwsoverzicht

Nieuwe werken Piet van Wijngaerdt voor Stedelijk Museum Alkmaar

18 april 2019

De succesvolle tentoonstelling “Piet van Wijngaerdt, grondlegger van de Bergense School” heeft geleid tot een aantal particuliere schenkingen van zijn werk. Het museum kwam in het bezit van een schetsboekje van Van Wijngaerdt, een tekening en een zelfportret. Ook heeft het museum vanuit een particuliere collectie Gezicht op Landgoed Elswout (1934?, olieverf) verworven. Het zelfportret van Piet van Wijngaerdt, een particuliere schenking, zal vanaf medio juli worden getoond in de vaste tentoonstelling over de Bergense School op de eerste verdieping van Stedelijk Museum Alkmaar.

Verborgen topstukken uit privécollecties
Piet van Wijngaerdt moest meer dan honderd jaar wachten op een grote monografische tentoonstelling. Het beeld van deze schilder als bloemstillevenschilder wordt hierdoor definitief bijgesteld: het werk van Van Wijngaerdt uit zijn topperiode is opmerkelijk krachtig en veelzijdig.

De tentoonstelling Piet van Wijngaerdt. Grondlegger van de Bergense School is nog te zien tot en met 12 mei 2019.

Gezicht op Landgoed Elswout, Piet van Wijngaerdt (detail)